Lähemmäksi luontoa...

Talvinen ohjelma

Lumi ja jää antavat oivat mahdollisuudet monien talvisten leirikouluohjelmien toteuttamiseen. Lumen aika Kuusamossa alkaa yleensä loka-marraskussa ja kestää aina huhti-toukokuulle saakka. Omanlaisensa tunnelman talvileirikouluun luovat niin alkutalven lyhenevät päivät ja siniset hetket kuin kevättalven hankikelitkin.

 

Seikkailu- ja liikuntaleirikoulu (teemaleirikoulu talvella)

Kuvagalleria
Seikkailu- ja liikuntapainotteisessa talvileirikoulussa oppilaita kannustetaan fyysiseen aktiivisuuteen sekä kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja. Oivangissa ohjataan turvalliseen, toiset huomioivaan toimintaan sekä kannustetaan ottamaan vastuuta omasta toiminnasta.  Seikkailu- ja liikuntapainotteisen talvileirikoulun menetelmissä korostuvat toiminnallisuus ja elämyksellisyys talvisen toiminnan  – mm. laskettelun, koiravaljakkoajelun, lumikenkäilyn ja alppicurlingin – merkeissä. 

 

Talvinen luontoleirikoulu (teemaleirikoulu talvella)

Kuvagalleria
Luontopainotteisessa talvileirikoulussa herätellään oppilaiden kiinnostusta ympäristöön ja upeaan talvisen Kuusamon luontoon mm. lumikenkäilyn, porotilavierailun ja luontokeskusretken avulla. Talvileirikoulun ohjelmissa, tutkitaan luontoa erilaisten toimintojen kautta. Luontopainotteinen talvileirikoulu tukee ympäristötiedon kehittymistä sekä tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia toimia ryhmässä.  

 

Esimerkki talvileirikoulun ohjelmasta

  • Maanantaina: Saapuminen Oivankiin, majoittuminen. Illalla leirikaste kodalla.
  • Tiistaina: Aamiaisen jälkeen Rukan rinteisiin laskettelemaan koko päiväksi. Illaksi palataan Oivankiin päivälliselle ja saunomaan.
  • Keskiviikkona: Lumikenkäretki Valtavaaraan. Eväiden syönti kodalla. Koiravaljakkoajelu, jonka jälkeen päivälliselle Oivankiin. Päivällisen jälkeen uimaan ja saunomaan Kuusamon Tropiikin kylpylään.
  • Torstaina: Korukivenhiontaa Oivangissa. Iltapäivällä vierailu porotilalle. Päivällisen jälkeen saunominen ja avantouinti.
  • Perjantaina: Seikkailukisa, lounas ja pakkaaminen. Matkalla kotiin poiketaan vielä Kuusamon keskustassa.

Varaa talvileirikoulusi tästä