Ympäristö ja luonto

Kauniit Elijärven maisemat mahdollistavat unohtumattomat elämykset vierailijoillemme. Läheltä löytyy lisäksi monenlaista tekemistä luontoreiteistä Rukan palveluihin.

Oivangin ulkotiloissa järjestät monipuolista ohjelmaa vaativaankin makuun. Ulkotiloissamme voitte pelailla tennistä, frisbeegolfia, koripalloa, jalkapalloa tai vaikkapa minigolfia. Kalastusmahdollisuudet ovat mainiot ja veden äärellä pääset kokeilemaan kanootteja tai veneitä. Uiminen onnistuu kaikkina vuodenaikoina.

Oivangista ja laajemmin Kuusamosta löydät erittäin monipuolisen retkeilyreitistön. Oivangin kuivat kangasmaastot mahdollistavat erinomaisesti sekä lenkkeilyn että maastopyöräilyn. Hiihdosta nauttiville on talvisaikaan tarjolla oma 5 kilometrin latu sekä Kuusamon ja Rukan kattava latuverkosto.

Oivangin oppaiden mukana pääset näkemään Kuusamon henkeäsalpaavat luonnonnähtävyydet. Oulangan kansallispuistossa komein nähtävyys on Kiutakönkään putous, Kitkajoella pääsee laskemaan koskea ammattilaisten ohjauksessa. Talvella oppaiden ohjauksessa huikeita maisemia voi ihailla esimerkiksi husky- tai porovaljakon vetämänä. Luonnollisesti lähettyvillä sijaitseva Ruka tarjoaa monipuolisia palveluja vaativaankin makuun.

Otamme turvallisuuden huomioon kaikessa tekemisessämme sekä toimintaympäristön että varusteiden osalta.