Omatoimimatkailu

Valokuva: Kuusamon Matkailu Ry

Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea Oivangissa ja Kuusamossa voi tehdä.

Oivanki antaa ripauksen pohjoista taikaa.  Luonto on läsnä joka puolella, Oivangin pihapiiri on toiminnan temmellyskenttä.

Jalkapallon, koripallon tai tenniksen lomassa voit pelata mini- tai frisbeegolfia. Talvella lähialueet muuttuvat hiihtomaaksi ja kelien salliessa voi kokeilla myös alppicurlingia. Keväällä lintutornista voi tarkkailla vaikka muuttavia joutsenia. Jäiden lähdettyä pääsee kalaan. Esteettömyys on ollut yksi alueen suunnitteluperiaate. Pyörätuolilla pääsee niin lintutorniin kuin kalastuslaiturille.

Retkeilijöitä metsässä Kuusamossa

Oivangista on hyvät retkeilyreitit moneen suuntaan.  Pihapiiristä ja lähialueilta pääset useammallekin luontopolulle ja kiinnostaviin retkikohteisiin. Reitit palvelevat niin Oivangin vieraita, muita matkailijoita kuin paikallista väestöä. Kesällä voi meloa pitkin kaunista ja hiljaista järvimaisemaa tai kuiva kangasmaasto suosii myös lenkkeilijää ja maastopyöräilijää.

Kansallispuistot ja Rukan matkailukeskus laajentavat mahdollisuuskia monipuoliseen toimintaan ympäri vuoden.

kalastaja kuusamossa

Kuusamon ainutlaatuinen luonto tarjoaa monta mahdollisuutta löytää sisältään pieni eräretkeilijä ja suuri luontoihminen.

Kun teet varauksesi hyvissä ajoin, löydät tarpeisiisi sopivan majoituksen ja aina parhaaseen hintaan.